Što su zapravo HD obrve?

Svima nam je dobro poznata pjesma “Pogled ispod obrva”, no nije lako postići da  obrve izgledaju uredno, popunjeno i bujno. One su okvir lica te , uz oči, prve dolaze do izražaja i mogu u potpunosti promijeniti izgled. Pravilnim oblikovanjem i održavanjem obrva naše lice može djelovati mlađe, odmornije, svježije, ali također možemo napraviti i kontraefekt ukoliko ih oblikujemo same.

 

U posljednje vrijeme najtraženiji tretman među pripadnicama ljepšeg spola, ali i ponekog muškarca, upravo su HD (high definition) obrve čiji se postupak odvija u nekoliko koraka, a rezultat su prirodne, uredne, začešljane i glamurozne obrve.

 

 

Kako točno izgleda cijeli postupak, pojašnjavaju naši brow stylisti:

  1. Prije svega potrebno se konzultirati s klijentom te odrediti željeni  izgled obrve.
  2. Sljedeća faza sastoji se u određivanju idealnog oblika tehnikom zlatnog reza.
  3. Nakon toga obrve se bojaju posebnom bojom koja se skida nakon otprilike 3 minute.
  4. Ukoliko su obrve dugačke, potrebno ih je skratiti škaricama.
  5. Poslije skraćivanja slijedi faza uklanjaja suvišnih dlačica depilacijom posebnim voskom, nakon kojeg se obrve uklanjaju i tzv. threadingom , odnosno depilacijom koncem iznad i ispod osnovnog luka.
  6. Posebnom pincetom uklanjaju se preostale, najsitnije dlačice i tada su obrve spremne za eventualno popunjavanje sjenilom i/ili olovkom za obrve.
  7. Nakon popunjavanja obrve je potrebno fiksirati gelom za obrve.

Obrve je potrebno održavati otprilike svakih mjesec dana, ovisno o brzini rasta dlačica, a cijene tretmana se kreću između 200 do 300 kuna.

Vremenski tretman traje 20-30 minuta.

U videu možete pogledati kompletan postupak: