VIKLER I RUŽ KAO PRVI WALK IN SALON U EMISIJI “RTL DIREKT”

Muškarcima šišanje i nije neki problem. Uđeš u salon, ako ima mjesta sjedneš, ako nema pričekaš ili dođeš drugi put. Ali ženama je odlazak frizeru cijeli projekt. U frizerskim i kozmetičkim salonima, naime, nikad nema slobodnog mjesta, naručiti se treba danima i tjednima unaprijed. Zato se u Zagrebu pojavio novi trend – takozvani walk-in saloni, koji ne primaju nardužbe – jednostavno dođete i ako ima mjesta, odmah ste na redu.

Da, i to je moguće. Nema poziva, narudžbi ni čekanja. Tako se to radi u walk-in salonima.

“Ja sam odusevljena,ugodno sam se iznenadila. Vrijeme čekanja je vrlo kratko. Bez obzira kakvu frizuru radili. Pogotovo to nama ženama znači. Mi zamislimo jednu frizuru i želimo ju isti dan. To ovdje možete i dobiti”, poručuje jedna od zadovoljnih mušterija walk-in salona, Dora Vučemilović.

Ovo je prvi takav u Hrvatskoj, u njemu možete srediti kosu, nokte i šminku. U početku mušterije nisu razumjele što znači walk in salon pa neke i dalje uporno zovu da se naruče. Ovakvi saloni su normalna stvar u svijetu. Arijana je prva trend dovela u Hrvatsku.

“U principu bismo trebale plaćati skuplje to što se ne naručujemo. To iziskuje više posla. Nas je ovdje 18 i potrebna je i recepcija, ali mi se probamo držati normalnih cijena. Možete proći od 100 kuna do 700,800″, objasnila je Arijana Barić, vlasnica prvog walk-in salona.

Da, dobro ste čuli – u salonu radi 18 ljudi. Koncept uljepšavanja kad ti padne napamet – sviđa se svima koji nemaju vremena, pa i pjevačici Indiri, po novom Indiri Forzi, koju smo slučajno sreli na sređivanju.

“Zbog svog rasporeda, uvijek nešto iskrsne prije intervjua. Lud je život pjevačica. Ovo je idealno mjesto. Sve ovdje dobijem. Gospodine Šprajc, lijepi pozdrav i vama, dođite ovdje malo, malo manikura, pedikura”, poručila je pjevačica.

Ovaj je salon prvi, ali ne i jedini. Posljednjih mjeseci ima ih sve više. U Zagrebu se otvorio i walk-in salon isključivo za sređivanje noktiju.

“Jučer smo se otvorili, mi smo stvarno zadovoljni, žene zovu i pitaju jel to to. Žene su u šoku. Prvi dan je prošao super. Klijentice su zadovoljne”, kazala je Dorotea, radnica walk-in salona. Cure nam kažu – tko jednom ušeta, nikada se više ne naručuje.

Cijeli prilog možete pogledati OVDJE